גישור עסקי
אני מנהלת גישורים עסקיים במגוון תחומי משפט: חוזים, נזיקין, מקרקעין (ליקויי בניה, הסכמי קבלנות, קבוצות רכישה, תמ”א 38 ופינוי בינוי), שותפויות, לשון הרע, מטרדים, בנקים וחייבים
רוב הגישורים העסקיים שאני מנהלת הם בעקבות מינויים של שופטים, הממנים אותי כמגשרת בתיק (בעודו מתנהל בבית המשפט), בהסכמת הצדדים. בדרך כלל מדובר בגישורים מורכבים, הנוגעים בסוגיות עובדתיות ומשפטיות סבוכות ולעיתים בהשתתפות יותר משני צדדים.
אחוזי הסדרי הגישור בתיקים שניהלתי הם גבוהים מאוד, דבר המייתר את המשך ניהול התיק, על העלויות ואי הוודאות הכרוכות בכך. לא פעם שופטים ממנים אותי בתיקים ברמת קונפליקט גבוהה.
מובן, כי בגישור עסקי טמון פוטנציאל להגעה לפתרונות יצירתיים ולהפחתת עלויות עוד בטרם ההתדיינות המשפטית. כך, יותר ויותר חברות בארץ ובעולם בוחרות בגישור ובהליכי יישוב סכסוכים חלופיים אחרים בטרם הפנייה לערכאות משפטיות.
להרחבה: 13 שאלות על גישור עסקי
גישור במשפחה
גישור לגירושין
גירושין הינו תהליך מהקשים שאדם עשוי לעבור בחייו והוא משפיע על כל היבטי החיים. כיום, יותר ויותר זוגות בוחרים להימנע מהליכים משפטיים ומגבשים את הסדרי הגירושין ביניהם באמצעות גישור. בגישור לגירושין אני מסייעת לבני הזוג להסכים על כל היבטי הגירושין (משמורת והסדרי שהיה, מזונות וחלוקת רכוש) ובסוף התהליך מוגש לבית המשפט הסדר מוסכם לגירושין אשר מקבל תוקף של פסק דין ומייתר התדיינות משפטית ממושכת וכאובה.
אני רואה בגישור לגירושין ובסיוע לזוג לצלוח את הפרידה בדרך זו – שליחות. כמי שמלווה זוגות בתהליך מורכב זה אני יודעת שהצלחת הגישור לא משפיעה רק על הזוג, אלא על כל מעגלי חייו ובראשם הילדים. גישור מוצלח ישפיע גם על דינימיקות משפחתיות לשנים קדימה. להרחבה: 8 שאלות על גישור לגירושין
סכסוכי ירושה
אני מגשרת בסכסוכי משפחה במינויים מטעם בתי המשפט לענייני משפחה וגם מפניות ישירות. יש לי ניסיון במקרים בהם המחלוקת העיקרית הייתה סביב חלוקת הירושה, הן במקרים בהם הייתה צוואה והן במקרים בהם נדרש להחליט על חלוקת רכוש ללא צוואה. סכסוכים במשפחה באופן כללי וסכסוכי ירושה בפרט, מתאפיינים באמוציונליות רבה אותה אני משתדלת להכיל כדי לעזור לצדדים להגיע להסכמות.
גישור שהמדינה צד לו
גישורים שהמדינה או גוף ציבורי צד להם
אני מביאה איתי רקע עשיר בעבודה עם המגזר הציבורי, ובעקבותיו גם ניסיון רב ומוצלח בגישורים בהם אחד הצדדים הוא משרד ממשלתי, רשות ציבורית, חברה ממשלתית או גוף ציבורי אחר.
כל אלו הם הקשרים ייחודיים, המחייבים הבנה של מגוון השיקולים שהגוף הציבורי מתחשב בהם (האינטרס הציבורי, הקופה הציבורית, השלכות רוחב וכו’), כמו גם היכרות עם תהליכי קבלת ההחלטות בגופים אלה.
בניית הסכמות ותהליכי שיח
הנחיית תהליכי בניית הסכמות ותהליכי שיח בין מגזרי ושיתוף ציבורי
בדומה למדינות מערביות רבות, בעשור האחרון גם בישראל ישנה הכרה הולכת וגוברת בכך שעל מנת להתמודד באופן אפקטיבי עם בעיות ציבוריות מורכבות נדרשת עבודה משותפת של המגזר הציבורי (הממשלה ורשויות מקומיות), המגזר החברתי (עמותות, חברות לתועלת הציבור וקרנות פילנתרופיות) והמגזר העסקי. בזמן שהותי בארה”ב (2006-2012) התמחיתי בנושא זה וחלק מהפרקטיקה שלי עוסק בהנחיה ובליווי של תהליכי שיח ובניית הסכמות במרחב הציבורי. כיועצת בכירה (בעבר) בארגון ׳שיתופים׳, שהוא הארגון המוביל בארץ לתהליכי שיח בין מגזריים, ליוויתי במשך כחמש שנים את השולחן העגול במשרד ראש הממשלה, הנחתי תהליך של שלוש שנים לגיבוש מערך תומך בניצולי שואה והובלתי תהליכי שיתוף ציבור במשרד לשוויון חברתי, ועוד.
להעמקה בנושאים אלו, הנה לינקים לשתי חוברות שכתבתי בנושא: סקירה בין-לאומית. תהליכי שיח ושיתוף פעולה בין-מגזרי, תשע שנים של שיח ושיתופי פעולה: סיפורו של השולחן העגול, תובנות והמלצות
הרצאות
הרצאות וסדנאות
אני מרצה ומעבירה סדנאות לאנשי מקצוע ולסטודנטים, בעיקר בנושאים של בניית הסכמות, שיח בין מגזרי, גישור וגישור לגירושין. בתקופה בה גרתי בארה״ב שימשתי, בין היתר, כמרצה באוניברסיטת קרייטון לתלמידים לתואר שני ביישוב סכסוכים ובניית הסכמות. בשנה האחרונה (2018) גם הנחיתי סימולציות במסגרת ההכשרה בגישור של עובדי יחידות הסיוע מכל בתי המשפט לענייני משפחה בארץ. כל ההרצאות שלי מותאמות באופן פרטני לדרישות ולצרכים של קהל היעד ושל המסגרת בה מתקיימת ההרצאה.